Historia

CONTINUANT LA TRADICIÓ FAMILIAR DE SETZE GENERACIONS DOCUMENTADES DESDE 1540

MASIA

L’origen de la masia es situa a l’edat mitjana. El nom de La Serra apareix lligat a una propietat ja al selge XII i a una família establerta a finals de XIII com assenyala el catàleg del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

EMPRESA

Vega de Ribes és una empresa familiar dedicada a l’elaboració i embotellat de vins de qualitat de collita pròpia. Els raïms són obtinguts de les vinyes de la finca La Serra i es conreuen en cultiu ecològic integrat amb altres conreus i ramaderia.

CELLER

El celler s’ha anat renovant des del segle XVI fins avui per aprofitar els avantatges dels moderns equips enològics. La comercialització es fa al mateix celler, a botigues locals, una part a l’exportació i restauració.

FAMÍLIA

La família Bartra i Roig ha continuat la tradició familiar de setze generacions documentades des del 1540 amb el conreu de la terra i l’elaboració de vi. La casa pairal, La Serra, on es troba la vivenda i el celler es caracteritza per la torre de guaita des d’on es veuen les vinyes, garrofers, boscos, el poble i el mar.

LA VINYA

Les vinyes es disposen en feixes per evitar l’erosió, voltades dels marges de pedra seca formant un mosaic amb els boscos i garrofers, característic del paisatge tradicional de la marina del Penedès.

VINS

Marcats per l’experiència i la tradició, els nostres vins sempre han intentat oferir una expressió sensitiva del paissatge que ens envolta. Actualment seguim posant tots els nostres coneixements i dedicació per crear un producte excel·lent.